Archiefdagen 2019: workshops vol verdieping en interactiviteit

9 april 2019
De Archiefdagen kennen dit jaar een andere opzet dan anders. In Gouda bieden we je middagvullende workshops waarin je zelf aan de slag en de diepte in gaat. Je hebt, verdeeld over de twee congresdagen, de keuze uit negen workshops vol nieuwe kennis, interactiviteit en experiment. Hoewel nog niet alle details bekend zijn, lichten we vast een tipje van de sluier voor je op.

Je kunt op maandag 3 juni kiezen uit de volgende vier workshops:

  • Samen werken aan samenwerken. Vergroot je effectiviteit. De organisatie van deze workshop is in handen van het Kennisplatform Informatiehuishouding Overheden i.s.m. VNG Realisatie
  • Oud geleerd is jong gedaan. De dynamiek tussen directeuren en JONG professionals. JONG Archivarissen en het Kennisplatform Professionalisering staan garant voor dit boeiende middagprogramma.
  • Duurzaam beheer (1). Leren door delen. Het Netwerk Digitaal Erfgoed en het Kennisplatform E-depot hebben voor deze workshop de handen ineen geslagen. 
  • Our story can be your story. Het samenspel tussen professional en publiek. De Kennisplatforms Dienstverlening en Educatie laten je kennismaken met een successtory van Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018

Op dinsdag 4 juni hebben we zelfs vijf mooie middagvullende workshops in de aanbieding:

  • Van archiveren naar cureren. De archiefprofessional als informatiemakelaar? (titel onder voorbehoud). Deze workshop is in handen van de Stichting Archiefpublicaties
  • Duurzaam beheer (2). Leren door trainen en spelen. Het Netwerk Digitaal Erfgoed en het Kennisplatform E-depot tekent ook voor deze middag; een mooie aanvulling op dag 1!
  • Archieven in transitie. Van management naar leiderschap. Speciaal voor de doelgroep van BRAIN: de directeuren/managers.
  • Het goud en het asfalt. Hoe documenteren we de 21ste-eeuwse samenleving? Het Kennisplatform Particuliere Archieven sloot hiervoor een mooi verbond met NVBA, Imagine IC, de Reinwardt Academie en gastheer Streekarchief Midden-Holland.
  • Werken met wetgeving. Wegwijs worden in het woud van informatiewetten. Voor deze workshop zocht het Kennisplatform Toezicht de samenwerking met de Argumentenfabriek. 

Het middagprogramma is nog in ontwikkeling. De komende weken posten we regelmatig nieuws over de inhoud van de workshops. Een paar weken voor het congres zal je als deelnemer worden gevraagd je voorkeuren voor de middag op te geven. Houd tot die tijd de website en twitter @archiefbrain in de gaten voor updates!