Home | Hulpdocumenten

Hulpdocumenten en modellen

Samenwerken en kennis delen is de kracht van KVAN. Daarom maken we, wanneer daar behoefte aan is, met elkaar hulpdocumenten en modellen.

Twee weten meer dan een. Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder. Al die clichés zijn waar. Daarom steunen we initiatieven om samen tools te ontwikkelen die archivarissen en archiefinstellingen in het hele land goed kunnen gebruiken.

 

Op het gebied van archiefbeheer en archiefdienstverlening staan veel professionals en instellingen voor dezelfde en/of vergelijkbare opgaven. In die gevallen loont het de moeite om de krachten te bundelen en op basis van gedeelde expertise en inspanningen generieke hulpmiddelen te maken.

Wat doet KVAN?

KVAN faciliteert initiatieven van leden om te komen tot generieke hulpmiddelen en modellen. Denk daarbij aan modellen voor een Besluit Informatiebeheer en een Archiefverordening voor overheidsorganen. Of aan een leidraad voor ICT-opdrachtgeverschap, die je kan helpen om een inkoopproces goed te laten verlopen en ongewenste situaties als een vendor lock-in te voorkomen. Ook zorgt KVAN ervoor dat dergelijke tools bekend gemaakt en beschikbaar gesteld worden.

X

Voer wachtwoord in

Om de publicaties te bekijken moet je het wachtwoord invullen dat je via e-mail ontvangen heeft.

Wachtwoord vergeten?