Kortingsactie | Dat had niet zo gemoeten!

15 december 2020
Bij de overheid gaat nogal eens wat fout. De ernst van de fouten loopt uiteen. Sommige fouten worden uitvergroot, terwijl andere juist worden gemaskeerd. In ‘Dat had niet zo gemoeten!’ onderzoekt Roel Bekker de oorzaken van fouten en de meest gebruikte reacties vanuit de overheid. Ook geeft hij suggesties ter verbetering.

 

Informatiebeheer

Roel Bekker is voormalig secretaris-generaal bij de Rijksoverheid en emeritus hoogleraar Arbeidsverhoudingen in de publieke sector. Op maandag 7 december, voorafgaand aan de ALV van KVAN en BRAIN, gaf Roel Bekker een beschouwing van de historische ontwikkeling van informatiebeheer, gezien door de ogen van een relatieve buitenstaander. 

 

Verkenning van oorzaken

In ‘Dat had niet zo gemoeten!’ analyseert Roel Bekker fouten van de overheid. Mede op basis van zijn ervaringen als topambtenaar beschrijft hij een groot aantal grote en kleine mislukkingen. Kern van het boek is een verkenning van de oorzaken van wat er fout is gegaan. En dan vooral de achterliggende oorzaken: het politieke systeem, de bureaucratie, verkokering van de overheid of gewoon stommiteiten. 

 

20% korting voor leden KVAN/BRAIN

Leden van KVAN/BRAIN krijgen 20% korting op ‘Dat had niet zo gemoeten!’ Deze actie loopt tot en met 31 januari 2021 en is alleen beschikbaar bij bestellingen via onderstaande link. De verzendkosten per bestelling bedragen € 1,95.

Kortingsactie%20boek%20Roel%20Bekker.png

Bestellen