Archiefwiki en Archiefkaart op KIA

11 september 2018
De Archiefwiki, het handige online naslagwerk over allerhande zaken die met archieven en archiefbeheer te maken hebben, is nu ook beschikbaar op KIA. Hetzelfde geldt voor de Archiefkaart

Met de integratie tussen Archief2.0 en KIA zijn ook de Archiefwiki en Archiefkaart op KIA beschikbaar gekomen. Met kunst- en vliegwerk heeft onze Vlaamse collega Tom Cobbaert de wiki tot nu toe in de lucht weten te houden. Een volgende stap in de versterking van KIA zal daarom zijn dat we de Archiefwiki naar een stabiele wiki-functie op KIA migreren.

Update nodig, mensen gezocht!

Daarna volgt natuurlijk een update van de inhoud. Aanjager van het kennisplatform Metadata, Chido Houbraken, sluit zich daarvoor bij Christian van der Ven en Tom Cobbaert aan. Daarbij willen we ook zo mogelijk verbinding leggen met de wiki die er voor DUTO werd opgezet. KIA faciliteert dit traject natuurlijk graag. Heb jij hier ideeën over of wil je bijdragen? Jouw inzet is meer dan welkom. Neem daarvoor contact op met het Kennisteam via naar info@kia.pleio.nl.