Nieuws

Op maandag 19 april organiseren we een extra digitale inspiratiesessie in samenwerking met VNG. Deze sessie zal gaan over de rol en taak van een archiefinstelling.
In deze nieuwsbrief onder andere een preview op de Archiefdagen: Digitaal erfgoed vs. Citizen Science en een terugblik op de inspiratiesessie inclusiviteit.
De wereld wordt geconfronteerd met snelle technologische ontwikkelingen en met de effecten van een pandemie die zijn weerga niet kent. Dit heeft ook zijn uitwerking op onze velden van toezicht. Juist in deze tijden is waakzaamheid geboden.
De Archiefdagen zijn op stoom gekomen en de inspiratie- en ontmoetingssessies volgen elkaar nu snel op. We kijken alvast vooruit naar de volgende sessie op 15 maart van 15.00 tot 17.00 uur. Julia Noordegraaf presenteert dan de ambitie en stand van zaken van de Amsterdam Time Machine, een…
Donderdag 11 februari jl. vond de ontmoetingssessie over de Informatiewet plaats. Fieke Krikhaar was dit keer onze gast.
In deze nieuwsbrief uiteraard aandacht voor de Archiefdagen met nog meer inspiratiesessies. Daarnaast kunt u meedenken met Kvan en zoekt het geheugen van Nederland content.
In 2021 worden de Archiefdagen digitaal georganiseerd. Iedere maand een inspiratiesessie én een ontmoetingssessie. Met boeiende gasten bespreken we relevante onderwerpen. Hierbij het resterende programma voor 2021. Alle bijeenkomsten vinden plaats van 15.00 tot 17.00 uur.
De thema’s inclusiviteit en diversiteit krijgen in de huidige maatschappij steeds meer aandacht. Ook in de archiefwereld wordt steeds vaker gesproken over wat het betekent om de organisatie inclusiever te maken. Maar wat betekent dat eigenlijk? Welke kansen biedt dit voor archiefinstellingen in hun…
Het Stadsarchief Rotterdam is op zoek naar Medewerker Studiezaal. Je bent samen met collega-studiezaalmedewerkers het eerste aanspreekpunt vanuit het Stadsarchief voor burgers met informatieverzoeken, van onderzoekers en genealogen tot aannemers en klussers.