Nieuws

In de vandaag verschenen nieuwsbrief kunt de onder andere het volgende lezen: André Kuipers is 7 juni te gast tijdens de inspiratiesessie Onbegrensd opgeruimd, Overleg KVAN met OCW en Groot enthousiasme voor digitaal Register van Overledenen.
Recent heeft de voorzitter van KVAN overleg gehad met OCW. Op de agenda stond het voornemen van KVAN om een programma ‘lifelong learning’ te ontwikkelen en een register voor archiefprofessionals op te zetten. Naar aanleiding van opmerkingen van KVAN-leden is ook het onderwerp ‘ontheffing van…
Op woensdag 19 mei kwam na een oproep in de KVAN-nieuwsbrief voor het eerst de begeleidingsgroep Matching met het Nationaal Register van Overledenen (NRO) bijeen. Het archiefveld heeft daarmee positief en enthousiast gereageerd op dit initiatief van KVAN en het CBG.
Het verslag van het toezicht van 2019-2020 van de Inspectie Overheidsinformatie en Erfgoed is gepubliceerd. In het verslag staan de resultaten van de diverse onderzoeken die de afgelopen twee jaar zijn uitgevoerd. Hieronder een kleine selectie.
In deze nieuwsbrief ondermeer aandacht voor de KIA Thematiendaagse Metadata, een Open brief aan NPO: 'Andere Tijden moet blijven' en Hoe krijgen we grip op de digitale toekomst?
Van 12 t/m 21 mei vindt de KIA Thematiendaagse Metadata plaats. Het programma is gevarieerd en biedt voor ieder wat wils. Een greep uit het aanbod.
In deze nieuwsbrief onder andere nieuws over de inspiratiesessie "Meer dan Fair"van Bart Karstens, Elle Kok Majewska die aftreedt en CBG en KVAN ontwikkelen digitale tool.
In opdracht van de minister van Cultuur onderzoekt de Commissie Collectie Nederland het rijksbeleid inzake de bescherming van belangwekkende cultuurgoederen, verzamelingen en ensembles. In dat kader ontwikkelt de commissie een visie op de (dynamische) Collectie Nederland. Hierbij is de hulp van het…
‘Mag ik dit openbaar stellen?’ Om als archiefinstelling deze vraag te kunnen beantwoorden is het cruciaal om te weten of de betrokken personen nog in leven zijn. De privacywetgeving geldt namelijk voor gegevens van nog levende personen. Het CBG|Centrum voor familiegeschiedenis gaat, in samenwerking…