Kom naar de Studiedag Auteursrecht 2 december 2019

17 oktober 2019
Ben je werkzaam in de archiefsector? Kom dan op 2 december 2019 naar het Nationaal Archief voor de studiedag Auteursrecht van het Kennisplatform Informatierecht. Aanmelden kan tot 22 november.

De dag staat in het teken van de auteursrechtelijke status van objecten in archiefcollecties, het registreren van deze status en het verkrijgen van toestemming voor hergebruik van rechthebbenden. Het is een interactief programma onder leiding van docenten Maarten Zeinstra en Sebastiaan ter Burg. Na een plenaire kennissessie oefenen deelnemers  met de opgedane kennis, en is er tijd voor discussie. 

Wat gaan we doen?
Tijdens het programma doorlopen we de processtappen van objecten in de collectie, van acquisitie tot publicatie, waarbij het auteursrecht van belang is. In de ochtend worden de basiskennis auteursrecht en aanverwante rechten behandeld. Vervolgens komen de handelingen van een instelling op het moment van acquisitie van objecten aan bod.

Na de lunch bespreken we het beheren van de auteursrechtelijke status en het terugkerend onderhoud als gevolg daarvan. Het bijhouden van de auteursrechtelijke status van objecten in de collectie heeft als uiteindelijk doel ze zo breed mogelijk beschikbaar te stellen. We kijken  naar de impact van het beschikbaar stellen van erfgoedcollecties, en ook naar de impact ervan als hergebruik is toegestaan.

Programma
09.00-12:00    Introductie  auteursrecht en aanverwante rechten
                         Acquisitie van objecten voor de collectie
12:00-13:00    Lunch
13:00-17:00    Beheer van de auteursrechtelijke status van objecten in de collectie
                         Online beschikbaarstelling van objecten in de collectie.
17:00-17:30    Napraten en borrel

Deelnemen?
Meld u zich dan aan door een e-mail te sturen naar secretariaatbedrijfsvoering@nationaalarchief.nl
Vergeet u niet om eventuele bijzondere dieetwensen door te geven? Aanmelden is mogelijk tot en met vrijdag 22 november. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Er kan door maximaal 35 personen worden deelgenomen aan deze studiedag.

Waar en wanneer
Datum        Maandag 2 december 2019
Tijd             09.00-17.00 uur
Locatie      Nationaal Archief, Prins Willem-Alexanderhof 20 Den Haag

Datum
Locatie

Nationaal Archief
Prins Willem-Alexanderhof 2
2595 BE Den Haag
Nederland

Meer informatie?
Secretariaat Bedrijfsvoering Nationaal Archief