Bijeenkomst Kennisplatform Toezicht

13 september 2018
De najaarsbijeenkomst van het Kennisplatform Toezicht staat in het teken van de herziening van de Archiefwet.

Tijdens de Archiefdagen op 11 en 12 juni in Venlo kondigde minister Slob aan dat de Archiefwet wordt gewijzigd. Hierbij deed hij ook de oproep aan alle archiefprofessionals om actief mee te praten en mee te denken over de nieuwe wet. Het ministerie van OCW is inmiddels gestart met de voorbereidingen voor deze wetswijziging en heeft daarbij ook aandacht voor het onderdeel toezicht. In de najaarsbijeenkomst gaan we ons bezinnen op het toezicht in de Archiefwet. 

Op basis van principes willen we met elkaar in discussie gaan. Zo kunnen we uitgangspunten formuleren voor de nieuwe wet en deze meegeven aan de werkgroep herziening Archiefwet bij OCW.

De principes komen rond 17 september beschikbaar op het platform, zodat jullie de tijd hebben om eea voor te bereiden en je gedachten hierover te formuleren. In een actieve bijeenkomst, op 8 oktober bij het Nationaal Archief van 13.00 uur tot 17.30 uur, gaan wij met elkaar de discussie aan en hopen we aan het einde van de middag een set uitgangspunten te hebben die we kunnen meegeven aan de werkgroep.

Om je aan te melden voor de bijeenkomst moet je zijn ingelogd op de KIA website, vervolgens kan je aangeven dat je aanwezig bent.

We hopen natuurlijk allemaal op jullie komst en vooral input. Als je nog vragen hebt, kan je contact opnemen met Chantal Menting (chantal.menting@provincie-utrecht.nl) of Maaike van Driel (maaike.vandriel@flevoland.nl)

Datum
Locatie

Nationaal Archief
Prins Willem Alexanderhof 20
2595 BE Den Haag
Nederland