Agenda

/ / / /
Omdat het een steeds grotere opgave wordt om uit de veelvoud aan bronnen juiste en actuele informatie te vinden zijn er de eData Summer Sessions.
Thema: Big Data
/ / /
Met zoveel mogelijk overheidsorganisaties het Optimaal Digitaal spel spelen in de Week van de Toegankelijkheid. En een zo inclusief mogelijke digitale overheid worden. Doet jouw organisatie ook mee met Gebruiker Centraal tussen 4 en 8 oktober 2021?
De International Council on Archives (ICA) heeft in 1996 een gedragscode opgesteld voor archivarissen. Enkele bepalingen uit deze gedragscode geven een spanning als die moeten worden toegepast in een bedrijfsmatige omgeving. Op initiatief van de sectie Bedrijfsmatig Archiveren binnen KVAN brengen…
Ben jij lid van een raad van toezicht of bestuur en wil je meer weten over digitale transformatie? Dan is het middagprogramma voor toezichthouders in de cultuursector van DEN Kennisinstituut cultuur & digitale transformatie op 13 oktober 2021 geschikt voor jou.
Kwaliteitsverbetering van je collectiedata en integraal zoeken: is Linked Data het antwoord?
In september is KVAN gestart met de ontwikkeling van een programma voor Lifelong Learning, mogelijk gemaakt door financiering vanuit KIA. Op maandag 15 november is er een inspiratiesessie van Brigit Hoomans over Lifelong Learning. We starten om 15:00 uur!
Thema: kennis en netwerken in de wereld van nu
/
Alle erfgoedhackers verzamelen! Op 26 november klokslag 17 uur start de HackaLOD, de jaarlijkse hackathon met erfgoeddata. Ook nu weer vanaf een bijzondere locatie: de Domtoren, die dit jaar 700 kaarsjes uitblaast. Netwerk Digitaal Erfgoed organiseert deze editie samen met Utrecht Marketing, die…