Presentatie S@P Jaarboek Preserveren

8 november 2018
Op donderdag 29 november a.s., tijdens de Werelddag van de Digitale Duurzaamheid, presenteert de Stichting Archiefpublicaties haar Jaarboek 19 Preserveren, Stappen zetten in een nieuw vakgebied.

De presentatie van het jaarboek vindt plaats tijdens een bijeenkomst die de Stichting Archiefpublicaties organiseert met het Netwerk Digitaal Erfgoed.

Verschillende invalshoeken

Na een toelichting op het jaarboek en de officiële presentatie gaan vier auteurs vanuit verschillende invalshoeken kort in op preservering:

 • Digital Preservation, wat is het niet (of niet alleen). Tijd voor een andere benadering
  Mette van Essen, Nationaal Archief
 • Duurzame toegang tot research data, casus Universiteit Leiden
  Laurents Sesink, Universitaire Bibliotheken Leiden
 • Preserveren van digitale architectuurarchieven
  Frans Neggers, Het Nieuwe Instituut
 • Capturing online cultures, storytelling as a method
  Annet Dekker, Universiteit van Amsterdam

Praktisch

De bijeenkomst in het Auditorium van het Amsterdam Museum duurt van 10.30 tot 12.00 uur en wordt afgesloten met een kleine lunch.
Je kunt je voor deze bijeenkomst aanmelden door een mail te sturen naar info@archiefpublicaties.nl Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

NB. Direct na de lunch start de internationale conferentie ‘Memory Makers: Digital Preservation skills and How to get them’, georganiseerd door Netwerk Digitaal Erfgoed. Zie : https://www.netwerkdigitaalerfgoed.nl/events/international-conference-on-teaching-and-training/ ‘Memory Makers’ is inmiddels volgeboekt, maar er is een wachtlijst geopend voor geïnteresseerden. Opgeven hiervoor kan via info@netwerkdigitaalerfgoed.nl  

Datum
Locatie

Amsterdam Museum
Kalverstraat 92
1012 PH Amsterdam
Nederland