Post-hbo Archivistiek HvA start in september 2021

22 juli 2021
Heb je belangstelling voor Archivistiek? Of ben je al werkzaam als archivaris of informatiemanager en wil je jouw kennis en kunde op het gebied van informatieopslag verder ontwikkelen? We hebben goed nieuws: het tweejarig post-hbo programma Archivistiek van de Hogeschool van Amsterdam gaat in september van start!


•    Het enige informatie- en archiefprogramma op post-hbo-niveau in Nederland 
•    Je vergroot je kennis en hebt zo een stevige theoretische basis als professional 
•    Je versterkt je vaardigheden om je werk vakkundig te doen, ook in de toekomst  
•    Een focus op het waarborgen van duurzame toegankelijkheid van informatie 
•    Met accent op de bescherming van persoonsgegevens 

 

Sterk fundament als informatieprofessional  

In het programma leer je het grotere geheel van het informatie- en archiefveld goed kennen. Je weet bijvoorbeeld welke informatie maatschappelijk relevant is, en hoe je die op een veilige manier toegankelijk maakt. Het programma sluit goed aan op jouw werk in de informatie- en archiefsector.  

 
Praktische informatie

Het tweejarige traject gaat in op de archivistiek, het informatiemanagement en de ICT. De colleges zijn op vrijdag. Hiernaast ben je ongeveer 18 uur per week bezig met zelfstudie. Het cursusgeld bedraagt € 5.750 voor het studiejaar 2021-2022. Na afloop ontvang je het hbo-certificaat Archivistiek.
 

Meer informatie en inschrijven

Ben je enthousiast geworden? Inschrijven kan vanaf nu. Kijk voor meer informatie en de inschrijfmogelijkheden op onze website.

Wil je je oriënteren, of heb je aanvullende vragen? Neem dan contact op met Marieke de Haan, coördinator Archivistiek, via 0621 158 210 of via m.de.haan@hva.nl.