Belangstellingsregistratie workshops Digital Humanities

26 juli 2018
Nu steeds meer archieven digitaal beschikbaar zijn, lijkt de digital humanities gemeenschap een interessante partner om onze digitale collecties te ontsluiten en te gebruiken voor onderzoek. Het Nationaal Archief overweegt daarom workshops over dit onderwerp te organiseren en peilt de interesse daarvoor.

Nu steeds meer archieven digitaal beschikbaar zijn, lijkt de digital humanities gemeenschap een interessante partner om onze digitale collecties te ontsluiten en te gebruiken voor onderzoek. Digital humanities richt zich op de toepassing van informatietechnologieën in het domein van geesteswetenschappen (voor meer uitleg, kijk bijvoorbeeld op centrefordigitalhumanities.nl). We hebben de indruk dat we de volle potentie van de digital humanities in relatie tot de archieven nog niet hebben ontdekt. Om die reden wil het Nationaal Archief hier een aantal workshops over organiseren. Mits er voldoende belangstelling voor is uiteraard.

Voor wie?

De workshops zijn bedoeld voor archiefmedewerkers en hun managers die weinig kennis hebben van de methoden en technieken in de digital humanities, maar wel graag willen samenwerken met onderzoekers en studenten in het digital humanities domein en die het gebruik van hun digitale collecties willen vergroten.

Wanneer, waar en kosten?

Zodra we weten of er voldoende animo is en met welke wensen we rekening moeten houden, gaan we aan de slag met het exacte programma. Zodra datum, locatie, inhoud, docenten en kosten bekend zijn, delen we dit via het kennisplatform Innovatie.

Voor meer informatie ga je naar KIA. Daarvoor heb je een KIA-account nodig (gratis) en moet je je aanmelden.