Afscheid Ella Kok-Majewska

29 april 2021
Op woensdag 16 juni, tijdens de algemene ledenvergadering van KVAN, treedt Ella Kok-Majewska (Regionaal Archief rivierenland) terug als lid van het bestuur. Na zes jaar is het tijd om het stokje over te dragen. Hierbij haar afscheidsboodschap.

 

Elk begin is tenslotte
niet meer dan een vervolg,
en het boek der gebeurtenissen
ligt altijd open in het midden
.

Het is een vers uit een gedicht van mijn favoriete poëet Wisława Szymborska. Ze had een excellent vermogen om grote dingen in het klein te vatten en kleine dingen een juiste belang te geven.

En toen ik dit vers weer eens tegenkwam, dacht ik: zo ga ik jullie vertellen dat ik mijn functie als bestuurslid van KVAN neerleg. Uit de grond van mijn hart geloof ik dat de fusie tussen KVAN en BRAIN de juiste stap is om ons veld sterker te laten groeien, zichtbaarder te worden, vakmanschap te vergroten en relevanter te zijn in de snel uitdijende informatielandschap en veranderend maatschappelijk veld.

In de afgelopen tijd hebben er veel mensen hard voor gewerkt. Ik zal hier niet op terugblikken, maar volsta met zeggen dat het een intensief traject was. Uiteraard waren we niet alleen met de fusie bezig. Op de gehele linie kunnen we duidelijke professionalisering van onze vereniging zien. Ik heb daar zelf aan mogen bijdragen. Eerst circa zeven jaar vanuit diverse projectgroepen en daarna bijna zes jaar in de opvolgende besturen. Ik ben trots op wat we bereikt hebben, maar nu is het tijd om plaats te maken voor anderen die met frisse energie de grote opgaven die voor ons liggen gaan oppakken. 

Dus vanuit deze plek wil ik de oud-voorzitters Chantal en Hannie en huidig voorzitter Bert bedanken voor hun doorzettingsvermogen en koersvastheid, net als al mijn medebestuursleden met wie ik heel fijn heb mogen samenwerken. Wie ik nog bijzonder wil bedanken zijn Margreet Windhorst en Puck Huitsing. In onze drukke werkleven konden wij als bestuur altijd op jullie rekenen: jullie waren ons geheugen, kennisbank, extra handjes, vooruitgeschoven post en vliegende kiep. Zonder jullie waren we zeker niet waar we nu staan! 
Ik wens mijn opvolger en het gehele bestuur komende tijd veel wijsheid, mooie kansen en vooral fun! Uiteraard blijf ik mij inzetten voor ons mooie vak en ik hoop jullie allen te zien bij de ALV van KVAN in juni. Tot dan (hopelijk in levende lijve in plaats van op scherm)!


Ella Kok-Majewska
 

02b_Ella%20bewerkt.jpg

Ella Kok-Majewska (foto Kevin van Tuil).