Startbijeenkomst Kennisplatform Educatie & Presentatie ‘Inclusief Perspectief’

28 januari 2019
De culturele sector wil inclusiever en diverser worden. Daar kan de archiefsector niet in achterblijven. Maar wat betekent inclusie eigenlijk? Waar begin je? Wat verandert er? Hoe zorgen we met elkaar voor meer inclusiviteit en diversiteit in publieksbereik en educatie- en presentatieprojecten binnen de archiefsector?

Programma

Het ochtend- en middagprogramma starten met een keynote van Andrew Payne, Head of Education and Outreach (The National Archives, UK) en Prof. Dr. Hester Dibbits, bijzonder hoogleraar Historische Cultuur en Educatie (Erasmus Universiteit Rotterdam). Naast de keynotes zijn er verschillende workshoprondes waarin we met elkaar aan de slag gaan met experts op het gebied van inclusiviteit en diversiteit. Het programma duurt van 10 tot 17 uur.

Voor wie?

Educatiemedewerkers, tentoonstellingsmakers, publieksbegeleiders, communicatiemedewerkers, programmeurs, afdelingshoofden en andere geïnteresseerden. Kortom: iedereen binnen de archiefsector die wil komen, is van harte welkom! Attendeer dus vooral ook collega’s die mogelijk interesse hebben. Dit kan o.a. door het doorsturen van de Save the date-pdf onderaan dit bericht.

Aanmelden

Aanmelden voor deze (gratis) bijeenkomst kan vanaf nu. Graag zowel via de aanmeldknop bij dit evenement als via een mail naar educatie@nationaalarchief.nl. Eventuele dieetwensen graag vermelden bij aanmelding. Het volledige programma volgt zo snel mogelijk op dit kennisplatform.

Het aantal plaatsen is beperkt, dus wacht niet te lang met aanmelden.

Save the date_Startbijeenkomst Inclusief Perspectief.pdf

Datum
Locatie

Nationaal Archief
Prins Willem Alexanderhof 20
2595 BE Den Haag
Nederland