Ketelaarlezing 2018: Inge Philips-Bryan over cybersecurity

26 oktober 2018
De Algemene Rijksarchivaris en de voorzitter van KVAN / BRAIN nodigen je van harte uit voor het bijwonen van de Ketelaarlezing op 22 november 2018 van 16 tot 18 uur. Dit jaar geeft Inge Philips-Bryan de Ketelaarlezing. Zij neemt ons mee in de wereld van cybersecurity en schetst de diverse raakvlakken tussen haar discipline en archivering.

De raakvlakken zijn talrijk: cybersecurity gaat over authenticiteit, beschikbaarheid en vertrouwelijkheid van data. Welke impact hebben ontwikkelingen in cybersecurity op het archiefwezen? Voor archivarissen is het van belang kennis en ervaring op te bouwen met andere methodes van data analyse en onderzoek.

Reserveer plaats Ketelaarlezing

Over Inge Philips-Byan

Inge Philips-Bryan is sinds twee jaar werkzaam bij Cyber Risk Services van Deloitte, waar zij (grote) bedrijven helpt zich te beveiligen tegen cyberdreigingen. De afgelopen twintig jaar heeft zij gewerkt bij de AIVD en de Politie. Haar werkterrein omvatte onder andere nucleaire proliferatie, terrorisme, drugshandel, witwassen en high tech crime. Haar laatste positie bij de overheid was Plaatsvervangend Hoofd van de Nationale Recherche. In 2000 stond zij aan de wieg van het gebruik van internet en big data in de inlichtingendienst. Sindsdien heeft zij alle kanten van cyberspionage gezien, gestreden tegen cybercrime en kinderporno en daarmee hands-on ervaring opgedaan in de dilemma’s die daarmee gepaard gaan.

Over de Ketelaarlezing

De Ketelaarlezing is in 2002 ingesteld door het Nationaal Archief bij het afscheid van prof. dr. F.C.J. Ketelaar (algemene rijksarchivaris van 1989 tot 1997). De Ketelaarlezing concentreert zich op actuele ontwikkelingen die betrekking hebben op ethische en technische concepten van archivering met een impact op de samenleving.

 

Datum
Locatie

Nationaal Archief
Prins Willem Alexanderhof 20
2595 BE Den Haag
Nederland