Afsluiting Europees Erfgoedjaar 2018

26 oktober 2018
De Europese Commissie riep het Europese erfgoedjaar uit vanuit de gedachte dat erfgoed bijdraagt aan een beter begrip van onze democratische waarden, inzicht in de diversiteit binnen Europa en de verbinding tussen culturen. Talloze vrijwilligers, (erfgoed)organisaties, gemeenten en provincies hebben zich ingezet om van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed een succes te maken. Op 11 december vindt de afsluitende bijeenkomst plaats.

Er is een afwisselend programma van 15 tot 18 uur met o.a. schrijver Abdelkader Benali, kunsthistoricus Wim Pijbes, professor Hester Dibbits, gedeputeerde Henri Swinkels en de jongeren die afgelopen juni aan de Europese Youth Summit in Berlijn deelnamen. Rond 17.00 uur overhandigen we de Nederlandse Toekomstagenda Europees Erfgoed aan minister Ingrid van Engelshoven. 

Europadag: kansen voor erfgoed, cultuur en media

De slotbijeenkomst van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed vindt plaats in aansluiting op de jaarlijkse Europadag van DutchCulture. Deze dag staat in het teken van de kansen die Europa biedt op gebied van kunst, cultuur, erfgoed en media. De centrale gedachtes van het Europees Erfgoedjaar vormen ook binnen dit ochtendprogramma de rode draad. De Europadag staat gepland van 10.00 - 14.30 uur (inclusief lunch) en brengt culturele professionals en organisaties, beleidsmakers, vertegenwoordigers van lokale overheden en buitenlandse culturele instituten samen. Het programma bestaat uit plenaire sessies die ingaan op de mogelijkheden en uitdagingen van grensoverschrijdende Europese samenwerkingen. Daarnaast biedt de dag volop gelegenheid voor speeddates en adviesgesprekken met (inter)nationale deskundigen. 

Noteer de datum 11 december alvast in de agenda. Meer informatie over het programma volgt binnenkort via de website van het Erfgoedjaar. Graag tot 11 december!

Datum
Locatie

Museum Boijmans Van Beuningen
Museumpark 18-20
3015 CX Rotterdam
Nederland