Webinars Winter School for Audiovisual Archiving 2019

21 december 2018
Van 15 tot 18 januari vindt de Winter School for Audiovisual Archiving 2019 plaats. Voor wie daaraan niet kan deelnemen heeft de organisatie een leuk alternatief: de presentaties van drie gastsprekers zijn live te volgen als live gestreamde webinar.

De gastsprekers zijn: Kevin Lutz (Oostenrijks Filmmuseum), Alessandra Luciano (Centre National de l'Audiovisuel in Luxemburg) en Merle Friedrich (Duitse Nationale Bibliotheek voor Wetenschap en Technologie). Aanmelden voor de webinars via Beeld en Geluid.

Dinsdag 15 januari 16.00: Kevin Lutz

Tijdens zijn studie screenwriting and camera aan de Vienna Film Academy werkte Kevin Lutz lange tijd als filmoperateur, later breiden hij zijn werk als filmoperateur uit naar internationale filmfestivals door heel Europa en werkte hij tussendoor aan zijn opdrachten als schrijver en assistent-regisseur voor filmproducties. Na 2012 werd hij senior filmoperateur in het Oostenrijkse filmmuseum en later was hij ook deels werkzaam bij de afdeling filmcollecties. Sinds maart 2018 is hij co-head van de afdeling filmcollecties van het Oostenrijkse filmmuseum. Op dit moment is hij bezig met het ontwikkelen van een digitale strategie voor de toekomst van het museum.

Woensdag 16 januari 16.00: Merle Friedrich

Merle studeerde Library and Information Management (B.A.) aan de universiteit van toegepaste wetenschappen in Hamburg. In 2015 is ze toegetreden tot het digitale conserveringsteam van de Duitse Nationale Bibliotheek voor Wetenschap en Technologie (TIB), waar ze betrokken is bij het preserveren op lange termijn van born-digital AV-materialen uit de holdings van TIB. Een deel van haar werk omvat de kwaliteitscontrole van de technische parameters die worden gebruikt bij de digitalisering van analoge AV-collecties en de opname van gedigitaliseerde objecten in het digitale archief van TIB. 

Donderdag 17 januari 16.00: Alessandra Luciano

Alessandra Luciano heeft een Bachelor filmstudies behaald aan de Universiteit van Exeter en een Master filmstudies aan de Columbia University. Ook behaalde ze de Master Preservation and Presentation of the Moving Image aan de Universiteit van Amsterdam. Ze is zes jaar lang werkzaam geweest als archivaris en collectiebeheerder in het audiovisueel archief van Centre National de l'Audiovisuel (CNA) in Luxemburg, onlangs is ze gepromoveerd tot Digital Curator binnen CNA. Alessandra is verantwoordelijk voor de digitale bewaar- en toegangsstrategie van CNA en draagt ​​bij aan het verzamelbeleid.

 

Datum