Webinar platform Kastelen & Buitenplaatsen

26 november 2020
Op donderdagmiddag 3 december om 14.00 uur organiseert het platform Kastelen & Buitenplaatsen een webinar met als thema ‘Huisarchieven’.

Talloze Nederlandse kastelen en landhuizen hebben huisarchieven. Soms zijn deze met behulp van professionals zorgvuldig ontsloten en ondergebracht in prachtige archiefruimtes op het landgoed. Ook zijn vele huis- en familiearchieven ondergebracht bij Nederlandse archiefinstellingen, zoals het Nationaal Archief in Den Haag of een van de provinciale of lokale archiefdiensten.

 

Verschillende invalshoeken

Soms zijn deze archiefbestanden bescheiden, in andere gevallen beslaan zij vele tientallen meters. Hierin zijn zowel qua aard als leeftijd zeer uiteenlopende documenten te vinden, waaronder zelfs dertiende-eeuwse archiefstukken. De keynote van dit webinar wordt gegeven door Fürst Maximilian Nicolaus zu Bentheim-Tecklenburg, voorzitter van de Deutschen Burgenverein. Vervolgens gaan sprekers uit binnen- en buitenland vanuit verschillende invalshoeken in op het thema huisarchieven van kastelen en buitenplaatsen. Vanwege corona vindt deze studiemiddag online plaats. Deelname is gratis. 

Informatie en aanmelden

Datum