Cursus Digitaal Dekoloniseren

14 september 2021
In januari en februari vindt de cursus Digitaal Dekoloniseren plaats. Dit tweede Erfgoedlab Digitaal Dekoloniseren in 2022 kijkt in het bijzonder naar archiefcollecties. Samen met partners uit het Netwerk Digitaal Erfgoed en de Universiteit van Amsterdam biedt de Reinwardt Academie een reeks interactieve webinars. Onder begeleiding van Padmini Kruitwagen, Fifine Kist en Charles Jeurgens leer je hoe je in de dagelijkse praktijk inclusiever kunt werken en kritisch kunt kijken naar omschrijvingen, perspectieven en systemen.

Inclusief werken in de dagelijkse praktijk

De gezamenlijke leergang wordt gevoed door veel onderlinge uitwisseling uit je eigen praktijk. Iedereen die met archiefcollecties of documentair erfgoed te maken heeft is welkom, van ICT’er tot communicatieadviseur. Deze cursus is bedoeld voor mensen die zich praktisch willen oriënteren rondom dekoloniseren en meer willen leren over wat ze zelf kunnen doen.
Aan het eind van de cursus weet jij hoe je in je dagelijkse praktijk inclusiever kunt werken en kritisch kunt kijken naar omschrijvingen, perspectieven en systemen. De training wordt afgesloten met een webinar waarin de deelnemers de uitkomsten presenteren aan elkaar en elkaars collega’s.
Cursusdata
De cursus vindt plaats op 13, 20 en 27 januari en 3 februari 2022; het afsluitende webinar is op 17 februari.
 

Bekijk het programma en schrijf je in 

Datum