26-27 november: HackaLOD 2021 in de Domtoren

14 september 2021
Alle erfgoedhackers verzamelen! Op 26 november klokslag 17 uur start de HackaLOD, de jaarlijkse hackathon met erfgoeddata. Ook nu weer vanaf een bijzondere locatie: de Domtoren, die dit jaar 700 kaarsjes uitblaast. Netwerk Digitaal Erfgoed organiseert deze editie samen met Utrecht Marketing, die dit iconische monument exploiteert.

Programmeurs, historici, designers en andere erfgoed- en datadeskundigen gaan in verschillende teams een coole uitdaging aan: kunnen ze met linked open data van erfgoedinstellingen nieuwe, creatieve applicaties maken? En die op verrassende manieren laten aansluiten op de beleving van het publiek? 
Programma
Op vrijdag 26 november om 17 uur starten de teams. En ze gaan door tot een uur of 12 de volgende dag. Vervolgens beoordeelt een vakjury de toepassingen die de teams met erfgoeddata hebben gemaakt. Aansluitend vinden er diverse lezingen plaats maakt de jury het prijswinnende team bekend.
Deelnemers gezocht
•    Ben jij creatief met data – bij voorkeur (linked open) data en/of erfgoedinformatie?
•    Of weet jij inhoudelijk veel over een collectie achter een dataset?
•    Of verras je vriend en vijand met je digitale visualisaties, apps of kunstcreaties?
•    Of staat er op je visitekaartje programmeur, collectiebeheerder, conservator, (UX-)designer, data-analist of ontwikkelaar?
We nodigen je graag uit om deel te nemen aan de HackaLOD 2021 in de Domtoren.
 

Meer informatie

 

hackaLOD-2021-datum-locatie_3-4.jpg

Datum