Uiteraard besteedt de nieuwsbrief veel aandacht aan de activiteiten van KVAN, maar ook aan de vele ontwikkelingen die gaande zijn in en om de archieffunctie. 
Elke editie bevat behalve nieuwsberichten ook veel lees- en agendatips. 

Heb je nieuws?

Natuurlijk verzamelen we zelf actief nieuws om jou werk te besparen. Maar tips en content kunnen we altijd gebruiken. Heb je nieuws dat belangrijk is voor archief- en informatieprofessionals? Meld het ons.

Abonneren

De nieuwsbrief is er in de eerst plaats natuurlijk voor de leden van KVAN. Maar ook andere geïnteresseerden kunnen zich abonneren. Ook bijblijven? Dan snel inschrijven!

Actueel
Nieuws
Een hele lange nieuwsbrief met onder andere nieuws over de Archiefdagen 2022 op 13 en 14 juni in Alkmaar, KVAN-sessies Tweede Kamer behandeling Archiefwet 2021, wijziging in de organisatie van KVAN en bijpraatsessies auteursrecht.
Nieuws
Met nieuws over de Archiefdagen 2022 die in Alkmaar zullen plaatsvinden, thema Ethische Code, 'Update Stakeholderdialoog voor werken die niet langer in de handel zijn' en 'Wetsvoorstel Archiefwet 2021 gepubliceerd'
Nieuws
In deze nieuwsbrief onder andere aandacht voor de komende inspiratiesessies, informatie over claim foto-agentschappen, een vacature voor een gemeente-archivaris van Ede en Scherpenzeel en het KNHG congres: Wereldburgerschap op 12 november.
Nieuws
In deze nieuwsbrief onder andere de aankondiging van 2 inspiratiesessies ( 8 en 10 november), Minister beantwoordt vragen beschikbaar stellen bouwtekeningen en aandacht voor maand van het digitaal erfgoed en nog meer nieuws.
Nieuws
Met onder andere nieuws over de komende inspiratiesessie op 20 september met Evgeny Morozov, De mens als sterkste schakel, de Cursus Digitaal Dekoloniseren en het digitaliseren en matchen Nationaal Register Overledenen bij het CBG en nog veel meer.
Nieuws
In deze nieuwsbrief kunt u onder andere lezen over de inspiratiesessies die weer starten op 13 september en 'Speel Optimaal Digitaal in Week van de Toegankelijkheid'